Bij zelfgemaakte kip van het spit is een goede dry rub de grote smaakmaker. Een dry rub is een grove kruidenmix die je van te voren aanbrengt op de kip. De dry rub zorgt voor een heerlijke smaak, mooie kleur en krokante buitenkant. Voor de eenvoudige chef is er een kant-en-klare dry rub voor kip. De creatieve chef kan experimenteren met zijn eigen dry rub voor grillkip, drumsticks of pulled chicken. Experimenteer met kruiden en specerijen tot jouw dry rub helemaal naar wens is. Geen idee hoe je moet beginnen? Geen zorgen. Ik leg stap voor stap uit hoe je zelf een dry rub voor kip maakt.
Kip dry rub kopen
Geen zin om zelf te rommelen met kruiden en specerijen? Ga voor gemak met een kant-en-klare dry rub voor kip.
200 gram voor € 5,99
Zelf een dry rub voor kip maken
Dry rub voor kip bestellen is makkelijk, maar een échte chef maakt zijn eigen kruidenmix. Zelf een dry rub maken is geen rocket science, maar het beheersen van verschillende kruiden smaakcombinaties kan lastig zijn. Het onderstaande dry rub recept kun je als basis gebruiken. Het is geschikt voor kippenvleugels, drumsticks, hele kip en zelfs kiprollade en kipfilet. Kippenvlees is veelzijdig, dus uiteraard kan je dit recept aanpassen naar je eigen smaak! Haal de onderstaande ingrediënten in huis:
Boodschappen voor kip BBQ rub
- 2 Eetlepel rietsuiker
- 1,5 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel zout
- 0,5 eetlepel vetsin (DOEN!)
Chicken BBQ rub maken
Het boodschappenlijstje voor een chicken BBQ rub bevat weinig spannende zaken. De ingrediënten haal je bij de lokale supermarkt of bestel je eenvoudig online. Alleen de Vetsin smaakversterker koop je niet op elke hoek. Zodra jij de ingrediënten in huis heb, is de BBQ dry rub maken kinderspel. Gooi de kruiden in een glazen pot. Een glazen weckpot met vacuumdeksel is top, maar een afgewassen potje appelmoes volstaat ook. Gebruik de bovenstaande hoeveelheden of verdubbel de eetlepels naar eigen inzicht. Persoonlijk maak ik altijd een redelijk volle pot. Ik eet een paar keer per week kip, dus die dry rub komt wel op. Draai de deksel op de pot en schudden maar!