Dry rub voor kip

Bij zelfgemaakte kip van het spit is een goede dry rub de grote smaakmaker. Een dry rub is een grove kruidenmix die je van te voren aanbrengt op de kip. De dry rub zorgt voor een heerlijke smaak, mooie kleur en krokante buitenkant. Voor de eenvoudige chef is er een kant-en-klare dry rub voor kip. De creatieve chef kan experimenteren met zijn eigen dry rub voor grillkip, drumsticks of pulled chicken. Experimenteer met kruiden en specerijen tot jouw dry rub helemaal naar wens is. Geen idee hoe je moet beginnen? Geen zorgen. Ik leg stap voor stap uit hoe je zelf een dry rub voor kip maakt.


Kip dry rub kopen

Geen zin om zelf te rommelen met kruiden en specerijen? Ga voor gemak met een kant-en-klare dry rub voor kip.

200 gram voor € 5,99


Zelf een dry rub voor kip maken

Dry rub voor kip bestellen is makkelijk, maar een échte chef maakt zijn eigen kruidenmix. Zelf een dry rub maken is geen rocket science, maar het beheersen van verschillende kruiden smaakcombinaties kan lastig zijn. Het onderstaande dry rub recept kun je als basis gebruiken. Het is geschikt voor kippenvleugels, drumsticks, hele kip en zelfs kiprollade en kipfilet. Kippenvlees is veelzijdig, dus uiteraard kan je dit recept aanpassen naar je eigen smaak! Haal de onderstaande ingrediënten in huis:

Boodschappen voor kip BBQ rub

  • 2 Eetlepel rietsuiker
  • 1,5 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel zout
  • 0,5 eetlepel vetsin (DOEN!)

Chicken BBQ rub maken

Het boodschappenlijstje voor een chicken BBQ rub bevat weinig spannende zaken. De ingrediënten haal je bij de lokale supermarkt of bestel je eenvoudig online. Alleen de Vetsin smaakversterker koop je niet op elke hoek. Zodra jij de ingrediënten in huis heb, is de BBQ dry rub maken kinderspel. Gooi de kruiden in een glazen pot. Een glazen weckpot met vacuumdeksel is top, maar een afgewassen potje appelmoes volstaat ook. Gebruik de bovenstaande hoeveelheden of verdubbel de eetlepels naar eigen inzicht. Persoonlijk maak ik altijd een redelijk volle pot. Ik eet een paar keer per week kip, dus die dry rub komt wel op. Draai de deksel op de pot en schudden maar!




Zelf BBQ dry rub maken

Een goede chef zorgt dat zijn vlees op smaak is voordat de barbecue van start gaat. Een goede BBQ dry ...

BBQ kip van de grill

Dit recept voor BBQ kip van de grill vindt zijn oorsprong in Amerika. Het recept wordt gekenmerkt door smaakmakers als ...

Kip Piri Piri van het spit

Dit recept voor kip piri piri van het spit komt uit de Portugese keuken, maar vindt zijn oorsprong ik Zuid-Amerika ...

Thaise kip van het spit

Dit recept voor Thaise kip van het spit vindt zijn oorsprong in het zuiden van Thailand. Het recept wordt gekenmerkt ...

Varken aan het spit

Een varken aan het spit is de eyecatcher op elke barbecue voor grotere groepen. De uitstraling, het grillproces, de smaak, ...

Kip aan het spit

Een kip aan het spit is een gegarandeerd succes voor elke barbecue. Mijn familie komt in opstand als er geen ...