Dry rub voor pulled pork

Bij zelfgemaakte pulled pork is een goede dry rub de grote smaakmaker. Een dry rub is een grove kruidenmix die je van te voren aanbrengt op het varkensvlees. De dry rub zorgt voor een heerlijke smaak, mooie kleur en krokante buitenkant. Voor de eenvoudige chef is er een kant-en-klare pulled pork dry rub. De creatieve chef kan experimenteren met zijn eigen dry rub voor pulled pork. Experimenteer met kruiden en specerijen tot jouw dry rub helemaal naar wens is. Geen idee hoe je moet beginnen? Geen zorgen. Ik leg stap voor stap uit hoe je zelf een pulled pork dry rub maakt.


Pulled pork dry rub kopen

Geen zin om zelf te rommelen met kruiden en specerijen? Ga voor gemak met een kant-en-klare dry rub voor pulled pork.

200 gram voor € 4,45


Zelf een dry rub voor pulled pork maken

Dry rub voor pulled pork bestellen is makkelijk, maar een échte liefhebber maakt natuurlijk zijn eigen kruidenmix. Zelf een dry rub maken is absoluut geen hogere wiskunde, maar het beheersen van verschillende kruiden en specerijen kan lastig zijn. Het onderstaande recept voor pulled pork dry rub kun je als basis gebruiken. Uiteraard kan je dit dry rub recept aanpassen naar je eigen smaak! Haal de onderstaande ingrediënten in huis:

Boodschappen voor pulled pork rub

  • 2 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 0,5 eetlepel Vetsin

Pulled pork BBQ rub maken

Het boodschappenlijstje voor een Pulled Pork BBQ rub bevat weinig spannende zaken. De ingrediënten haal je bij de lokale supermarkt of bestel je eenvoudig online. Alleen de Vetsin smaakversterker koop je niet op elke hoek. Zodra jij de ingrediënten in huis heb, is de BBQ dry rub maken kinderspel. Gooi de kruiden in een glazen pot. Een glazen weckpot met vacuumdeksel is top, maar een afgewassen potje appelmoes volstaat ook. Gebruik de bovenstaande hoeveelheden of verdubbel de eetlepels naar eigen inzicht. Persoonlijk maak ik altijd een redelijk volle pot. Ik eet regelmatig pulled pork, dus die dry rub komt wel op. Draai de deksel op de pot en schudden maar

Dry rub bepalend voor eindresultaat

Een van de beste manieren om pulled pork te bereiden is door gebruik te maken van een dry rub. Een dry rub is een mengsel van specerijen en kruiden dat wordt ingewreven in het vlees voor het roosteren. Dit zorgt voor een diepe, smaakvolle korst op het vlees en is een essentieel onderdeel van het bereiden van perfecte pulled pork. Een goede dry rub voor pulled pork bevat een evenwichtige mix van zoete, pittige en kruidige smaken.  Om een dry rub aan te brengen op het vlees, wrijf je het mengsel in de hele varkensschouder, zodat het gelijkmatig verdeeld is. Vervolgens laat je het vlees een paar uur in de koelkast marineren, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.

Klassieke smaakcombinaties met pulled pork

Varkensvlees is een veelzijdig en smaakvol stukje vlees dat goed samengaat met een breed scala aan kruiden. Een goede basis rub voor pulled pork bevat over het algemeen zout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder. Maar er zijn veel variaties mogelijk en je kunt spelen met verschillende smaken om jouw eigen unieke dry rub te maken. Hieronder vind je enkele kruiden die goed passen bij pulled pork.

Paprikapoeder: Paprikapoeder geeft een lichte zoete smaak aan het vlees en zorgt voor een mooie, rode kleur. Het is een onmisbaar kruid bij het bereiden van pulled pork.

Knoflookpoeder: Knoflookpoeder geeft een aardse, hartige smaak aan het vlees en past perfect bij varkensvlees.

Uienpoeder: Uienpoeder heeft een lichte zoete smaak en is een goede aanvulling op paprikapoeder en knoflookpoeder.

Komijn: Komijn heeft een aardse, nootachtige smaak en past goed bij pittige gerechten zoals pulled pork.

Mosterdpoeder: Mosterdpoeder voegt een lichte pittige smaak toe aan het vlees en helpt bij het vormen van een knapperige korst op het vlees.

Chilipoeder: Chilipoeder voegt een pittige smaak toe aan het vlees en is perfect voor degenen die van pittig houden.

Door een mix van deze kruiden te gebruiken, kun je een heerlijke smaak creëren die past bij pulled pork. Of je nu gaat voor een zoete, pittige of kruidige smaak, er is altijd een combinatie van kruiden die bij jouw smaakvoorkeur past.

 
Zelf BBQ dry rub maken

Een goede chef zorgt dat zijn vlees op smaak is voordat de barbecue van start gaat. Een goede BBQ dry ...

BBQ kip van de grill

Dit recept voor BBQ kip van de grill vindt zijn oorsprong in Amerika. Het recept wordt gekenmerkt door smaakmakers als ...

Kip Piri Piri van het spit

Dit recept voor kip piri piri van het spit komt uit de Portugese keuken, maar vindt zijn oorsprong ik Zuid-Amerika ...

Thaise kip van het spit

Dit recept voor Thaise kip van het spit vindt zijn oorsprong in het zuiden van Thailand. Het recept wordt gekenmerkt ...

Varken aan het spit

Een varken aan het spit is de eyecatcher op elke barbecue voor grotere groepen. De uitstraling, het grillproces, de smaak, ...

Kip aan het spit

Een kip aan het spit is een gegarandeerd succes voor elke barbecue. Mijn familie komt in opstand als er geen ...