Over ons

Aanhetspit.nl is ontstaan vanuit de voorliefde voor outdoor grillen. Wat ooit begon met een redelijk saaie houtskoolbarbecue veranderde snel in een schuur vol barbecue accessoires. Ik vind het geweldig om te experimenteren met nieuwe grilltechnieken. Zo raakte ik snel verslaafd aan het gemak van een draaispit.

Het plezier en gemak van een grillspit is met geen andere grilltechniek te vergelijken. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Kippen, kwartels, lamsrack, rollades, picanha, beenham, lamsbout en noem maar op. De spit van 90 cm biedt ruimte aan zeker 3 items te gelijk. Allemaal met een egaal bruin jasje, terwijl jij van je biertje geniet.

Na verloop van tijd kwam ik aanraking met verschillende spit accessoires. Met de juiste tools zijn de mogelijkheden onbeperkt. Ik ben groot fan van de sate / kebab carrousel en de spareribs carrousel. Ideaal voor drumsticks, lamskoteletten, sate of kebab.

Het varken aan het spit kende ik eigenlijk alleen uit films. Het beeld van een groep vikings die een heel speenvarken braden en opeten spreekt tot de verbeelding. Helaas was mijn barbecue toentertijd niet groot genoeg voor heel varken. Zomer 2019 trok ik de stoute schoenen aan en kocht mijn eerste grote spit barbecue. Dat was een schot in de roos.

De uitstraling van een heel dier aan het spit maakte mij gek. In de dagen erna perfectioneerde ik de voorbereiding en het garingsproces. Continu liep ik tegen nieuwe recepten, tips en inspiratie aan. Met die informatie kwam ik tot de – in mijn ogen – perfecte bereidingswijze. Graag wil ik deze recepten met je delen op www.aanhetspit.nl.

Varken aan het spit

Een varken aan het spit is de eyecatcher op elke barbecue voor grotere groepen. De uitstraling, het grillproces, de smaak, van alles ga je watertanden. Veel vrouwen vinden zo’n heel varken aan het spit wellicht wat overdreven of zelfs onsmakelijk ...

Thaise kip van het spit

Dit recept voor Thaise kip van het spit vindt zijn oorsprong in het zuiden van Thailand. Het recept wordt gekenmerkt door smaakmakers als knoflook, gember, en citroengras. Dit zijn veelgebruikte kruiden in Zuid-Oost Azië. Uiteraard kan je een braadkip eenvoudig ...

Kip Piri Piri van het spit

Dit recept voor kip piri piri van het spit komt uit de Portugese keuken, maar vindt zijn oorsprong ik Zuid-Amerika. Het recept wordt gekenmerkt door smaakmakers als rode peper, knoflook, en gerookte paprika. Dit zijn veelgebruikte kruiden in Zuid-Amerikaanse landen ...

Kip aan het spit

Een kip aan het spit is een gegarandeerd succes voor elke barbecue. Mijn familie komt in opstand als er geen kip van ’t spit op het menu staat. Zelf verkies is ik een draaispit altijd boven de oven. Een kip ...

Dry rub voor spareribs

Bij zelfgemaakte spareribs is een dry rub de grote smaakmaker. Een dry rub is een grove kruidenmix die je van te voren aanbrengt op het vlees. De dry rub zorgt voor een heerlijke smaak, mooie kleur en krokante buitenkant. Voor ...

Dry rub voor pulled pork

Bij zelfgemaakte pulled pork is een goede dry rub de grote smaakmaker. Een dry rub is een grove kruidenmix die je van te voren aanbrengt op het varkensvlees. De dry rub zorgt voor een heerlijke smaak, mooie kleur en krokante ...

BBQ kip van de grill

Dit recept voor BBQ kip van de grill vindt zijn oorsprong in Amerika. Het recept wordt gekenmerkt door smaakmakers als ketchup, bruine suiker, en rookaroma. Dit zijn veelgebruikte kruiden in Zuidelijke staten als Texas en en Louisiana. Uiteraard kan je ...