Bij zelfgemaakte spareribs is een dry rub de grote smaakmaker. Een dry rub is een grove kruidenmix die je van te voren aanbrengt op het vlees. De dry rub zorgt voor een heerlijke smaak, mooie kleur en krokante buitenkant. Voor de eenvoudige chef is er een kant-en-klare spareribs dry rub. De creatieve chef kan experimenteren met zijn eigen dry rub voor spareribs. Experimenteer met kruiden en specerijen tot jouw dry rub helemaal naar wens is. Geen idee hoe je moet beginnen? Geen zorgen. Ik leg stap voor stap uit hoe je zelf een Spareribs dry rub maakt.
Spareribs dry rub kopen
Geen zin om zelf te rommelen met kruiden en specerijen? Ga voor gemak met een kant-en-klare dry rub voor spareribs.
200 gram voor € 3,25
Zelf een dry rub voor spareribs maken
Dry rub voor spareribs bestellen is makkelijk, maar een échte chef maakt zijn eigen kruidenmix. Zelf een dry rub maken is geen rocket science, maar het beheersen van verschillende kruiden smaakcombinaties kan lastig zijn. Het onderstaande recept voor spareribs dry rub kun je als basis gebruiken. Uiteraard kan je dit recept aanpassen naar je eigen smaak! Haal de onderstaande ingrediënten in huis:
Booschappen voor spareribs rub
- 1 eetlepel grof zeezout
- 2 eetlepels donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel gemalen zwarte peper
- 1,5 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 0,5 theelepel Vetsin
Spareribs BBQ rub maken
Het boodschappenlijstje voor een Spareribs BBQ rub bevat weinig spannende zaken. De ingrediënten haal je bij de lokale supermarkt of bestel je eenvoudig online. Alleen de Vetsin smaakversterker koop je niet op elke hoek. Zodra jij de ingrediënten in huis heb, is de BBQ dry rub maken kinderspel. Gooi de kruiden in een glazen pot. Een glazen weckpot met vacuumdeksel is top, maar een afgewassen potje appelmoes volstaat ook. Gebruik de bovenstaande hoeveelheden of verdubbel de eetlepels naar eigen inzicht. Persoonlijk maak ik altijd een redelijk volle pot. Ik eet regelmatig spareribs, dus die dry rub komt wel op. Draai de deksel op de pot en schudden maar!