Weber grillspit

Weber is al jaren king of the grill. Weber barbecues zijn van topkwaliteit, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Een Weber braadspit kan daarmee aardig in de papieren lopen. Gelukkig kunnen de meeste Weber barbecues ook overweg met vergelijkbare draaispitten. De onderstaande ronde kamado spit kan gebruikt worden met de bekende Kettle en Mastertouch barbecues. De grotere Weber Genesis en Spirit barbecues zijn uitgerust met een uitsparing voor een draaispit. In dat geval kun je gebruik maken van een universele draaispit.

 

Universele grillspit
vanaf €76,-

bij Bol.com

Spit voor kamado
vanaf €159,-

bij Bol.com

Barbecue met spit
vanaf €315,-

bij Bol.com

Handige accessoires voor Weber spit

Een Weber spit is een geweldige tool voor diverse recepten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke kip van het spit, rollade of speenvarken. Ben jij op zoek naar meer mogelijkheden? Bekijk dan eens de handige Weber draaispit accessoires. Deze accessoires bevestig je eenvoudig op je Weber rotisserie. De draaispitmand is handig voor bijvoorbeeld patat of groenten. De carrousel met 3 verdiepingen is ideaal voor de spareribs liefhebbers. Met de sate carrousel kun je spiezen egaal grillen zonder verbrande vingers. Ideaal voor grote kipsate spiezen of varkenshaas spiezen.

 

Spareribs carrousel
vanaf €119,-

bij Bol.com

Draaispitmand
vanaf €59,-

bij Bol.com

Sate / kebab carrousel
vanaf €38,-

Welk type grillspit past op mijn Weber barbecue?

Compacte Weber barbecues zoals de Master Touch en Kettle kunnen uitgebreid worden met een kamado draaispit. Grotere buitenkeukens zijn geschikt voor een universele draaispit.

Wat kost een draaispit voor mijn Weber barbecue?

Er zijn meerdere draaispitten beschikbaar. Het goedkoopste exemplaar is 76 euro.

Wat is de maximale belasting voor mijn Weber spit?

Over het algemeen is een spit geschikt voor belasting tot 5 kilo. De belasting van bijvoorbeeld 3 grillkippen is geen probleem. Voor een groter speenvarken zou ik een grotere draaispit aanschaffen.

GRATIS TIP

VAN DE HOBBYCHEF

Grillen is best geining, maar samen bunkeren is pas écht gezellig. Bel je gabbers en laat ze watertanden. Goed vlees,  lekker biertje en sterke verhalen. Meer heeft een man niet nodig.